آشنایی با بیماری های لثه | عوامل به وجود آورنده و نشانه های آن
انواع بیماری های لثه
داشتن لثه هایی سالم در دهان به داشتن دندان های ما کمک زیادی میکند و در واقع ضروری میباشد. همچنین گاهی مواقع سالم بودن لثه ها از ایجاد بوی بد در دهان نیز جلوگیری خواهد نمود. اما آیا لثه نیز بیمار میگرد یا خیر ؟در جواب این سوال باید گفت که بله لثه بر اثر بی احتیاطی و عدم مراقبت ما دچار بیماری هایی میگردد اما قبل از اینکه به بیماری های لثه مبتلا شوید دچار گینوییت میشود که التهاب و تورم لثه میباشد این التهاب با درد لثه نیز همراه است اما التهاب و تورم لثه را جز بیماریهای لثه نمیدانند بلکه عامل بیماری های لثه میدانند التهاب لثه با انجام اقداماتی نظیر رعایت بهداشت دهان و دندان و مصرف آب زیاد و یک سری موارد بهداشتی دیگر به خوبی درمان میشود اما اگر گینوییت درمان نشود چه خواهد شد ، ما دچار بیماریهای لثه و بیماری لثه خواهیم شد و نیاز جدی به پزشک برای تشخیص و درمان پیدا خواهیم نمود.
بیماری های لثه
از جمله بیماری های لثه میتوان به پریودنتال یا گینوییت درمان نشده اشاره کرد. پریودنتال یا همون گینوییت به التهاب و تورم لثه میگویند که اگر درمان نشود فرد را مبتلا به بیماری پریودنت میکند که خود انواع مختلفی دارد. این بیماری از بیماری های لثه بسیار خطرناک میباشد که اگر درمان نگردد فرد مبتلا بر اثرپریودنت و از بین رفتن لثه و ایجاد فاصله بین لثه و بافت دندان ، دندان های خود را از دست میدهد. بیماریهای لثه که شایعترین آن ها و خطرناک ترین شان پریودنت میباشند قابل درمان و پیشگیری هستند زیرا همه از التهاب و تورم لثه شروع میشوند.
انواع پریودنت از قرار زیر میباشند: پریودنت تهاجمی ،پریودنت مزمن ،پریودنت سیستماتیک.
پریودنت تهاجمی چگونه است؟
پریودنت تهاجمی به صورت پیش رونده است که بافت استخوان را تخریب کرده و بین دندان و لثه سریع فاصله ایجاد میکند.
پریودنت مزمن چگونه است ؟
این نوع پریودنت در هر سنی ممکن است رخ بدهد ولی عموما در بزرگسالان اتفاق میافتاد باعث التهاب درون بافتهای حمایت کننده دندان میشود در نتیجه فاصله بین استخوان و دندان زیاد شده و منجر به ریزش یا از دست دادن دندان میشود و این نوع پریودنت هست که اغلب رخ میدهد و افراد مبتلا میشوند.
پریودنت سیستماتیک چیست ؟
این نوع پریودنت اغلب در نوجوانان رخ میدهد و با مشکلات تنفسی قلبی همراه است و تقریبا با عفونت های شدید نیز همراه میباشد.
عوامل به وجود آورنده بیماری لثه
با وجود اینکه عامل اصلی به وجود آمدن بیماری های لثه پلاک یا همان باکتری ها میباشند اما در به وجود آمدن انواع بیماری لثه موارد دیگری نیز تاثیر گذار هستند که نمیتوان آن ها را نادیده گرفت و تنها به باکتری ها و پلاک های دندانی چسبید.
یکی از مواردی که در بیماری های لثه حائز اهمیت است نقش ژنتیکی میباشد و ممکن است بیماری های لثه موروثی یا خانوادگی باشد. پس اگر در خانواده خود فردی دارید که مبتلا به پریودنت شده است خود را از این بیماری ایمن نبینید زیرا شما هم در معرض ابتلا به این بیماری میباشید.
مورد دیگری که در ایجاد بیماری موثر است سیگار و توتون و دیگر محصولات مشابه این دو میباشد. اغلب افراد سیگاری مبتلا به پریودنت هستند و دچار ریزش دندان میشوند. پس این عارضه در اثر مصرف سیگار را جدی بگیرید و اگر سیگار و سایر محصولات مرتبط به سیگار و توتون و همچنین تنباکو را مصرف میکنید بهتر است که بخاطر حفظ سلامتی و سالم ماندن لثه های خود مصرف آن ها را ترک نمایید.
دارو ها بعضی از داور ها با کاهش بزاق دهان منجر به خشک شدن دهان میگردند در نتیجه خشکی دهان و کمبود بزاق بر روی بافت لثه ها اثر گذاشته و آن ها را در خطر مبتلا به بیماری های لثه و دیگر عوارض جانبی آن قرار میدهند.
به غیر از مواد بالا به تغییرات هورمونی بدن نیز میتوان اشاره نمود بخاطر تاثیر هورمون ها بر تمامی بافت های بدن است که مصرف داروهای هورمونی حتما باید زیر نظر پزشک باشد وگرنه شما از کجا میدانید که تغییرات هورمونی ممکن است که شما را دچار بیماری های لثه نماید ؟
در کنار عوامل بالا بعضی از بیماریها مانند سرطان و همچنین دیابت با تاثیر گذاری بر نوع و روند فعالیت سلول های بدن نیز ممکن است فرد را دچار پریودنت کند.
از مهمترین و همه گیر ترین عامل برای مبتلا به بیماری های لثه رعایت نکردن بهداشت دهان دندان میباشد اگر دوست ندارید دندان های خود را از دست بدهید پس بهتر است که بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت نمایید.
نشانه های بیماری لثه
بیماریهای لثه آیا نشانه ای نیز دارند ما از کجا متوجه شویم که به بیماری لثه مبتلا شده ایم یا از کجا بفهمیم که لثه هایمان متورم شده است. اولین راهی که شما متوجه التهاب و تورم لثه میشوید درد لثه است و سپس قرمزی لثه ها به غیر. از این نشانه ها علائم دیگری نیز وجود دارد که باعث میشود بفهمیم به یکی از بیماریهای لثه مبتلا شده ایم. برای این که متوجه بیماریهای لثه شویم باید به دندان ها و تغییر شکل شان اهمیت داده و آن ها را چک کنیم از علائم بیماری لثه خونریزی لثه ها هنگام مسواک زدن میباشد ، قرمز و متورم شدن لثه ، بوی بد دهان ، زخم های دهانی ،تشکیل فاصله بین دندان و لثه ، تغییر شکل دادن دندان ها و سست شدن آن ها اینها از نشانه های بیماری های لثه میباشد که ما مشاهده میکنیم اما برای اینکه از عدم مبتلا به بیماری لثه مطمئن شوید بهتر است در سال دو یا سه بار نزد دندانپزشک بروید. کلینیک دندانپزشکی مبین یکی از بهترین کلینیک دندانپزشکی در غرب تهران می باشد.
ارسال نظر